6.6 C
Świecie
piątek 19 kwietnia 2024
Strona głównaAktualnościPięć lat Stowarzyszenia Rowerowe Koronowo. Odbyło się walne zebranie członków

Pięć lat Stowarzyszenia Rowerowe Koronowo. Odbyło się walne zebranie członków

Niedawno odbyło się walne zebranie członków Stowarzyszenia Rowerowe Koronowo. Była to także okazja do podsumowania roku 2021 oraz 5-lecia istnienia stowarzyszenia

Nowy skład zarządu przedstawia się następująco: Ryszard Raus – prezes, Krzysztof Różański – wice prezes, Beata Miszczak – skarbnik, Alina Malanowska – sekretarz, Marcin Zakrzewski – członek zarządu, komisja rewizyjna: Jacek Suszczyński, Michał Tazbir, Jerzy Mulzahn.

Spotkanie było okazją do przekazania przez Andrzeja Kubiaka – dyrektora Wydziału Promocji, Kultury i Sportu Starostwa Powiatowego w Bydgoszczy pamiątkowego pucharu, medali oraz dyplomów dla członków stowarzyszenia, którzy wzięli udział w projekcie „Rowerem przez Powiat Bydgoski” Najciekawsze trasy rowerowe 2022. W ramach akcji członkowie Rowerowego Koronowa wytyczyli 40-to kilometrową trasę nad Zalewem Koronowskim, która promuje jego walory. Niebawem ukaże się publikacja na ten temat.

Obecnie Rowerowe Koronowo pracuje nad organizacją Rajdu wokół Zalewu Koronowskiego na 80 km. Wydarzenie odbędzie się 2 lipca. Niebawem poznamy szczegóły.

W tej chwili Stowarzyszenie Rowerowe Koronowo liczy ponad 60 osób.

Fot. Stowarzyszenie Rowerowe Koronowo

POWIĄZANE ARTYKUŁY